INÉ

Rozhovory s Danom Gevom

ETHIC LAB je príležitosť dokázať aj na FTF VŠMU, že na etických postojoch a prístupoch nám záleží, že sme členovia širokej celosvetovej filmárskej rodiny a záleží nám na ďalšom vývoji a rozvoji etických postojov, pričom aj naša škola a krajina si uvedomujú dôležitosť ľudskosti a etiky vo filmovej tvorbe, v našom myslení a jednaní.

Rozhovory budú prebiehať počas celého Áčka a jednotlivé výpovede je možné poskytnúť individuálne po anglicky, alebo slovensky 24.10. popoludní od 14:00 – 18:00 a 25.10. počas celého dňa vo veľkom ateliéry FTF VŠMU.

Informácie na projekte sa nachádzajú na https://theethicslab.com/ Interview je možné uskutočniť v angličtine alebo slovenčine.

Sviňa – Dominka Györgyho – premiéra filmu

Vo svete, v ktorom sa každý bojí žiť sám, žije aj sériová absurdná nevesta Eva, plná strachu zo samoty a dychtivá po ukojení. Vydáva sa preto znova na rande s úmyslom uloviť ďalšiu obeť do svojej zbierky, ktorou sa tentokrát stal nevinný Lukáš, ktorý sa nechá vtiahnuť do jej absurdít, ktoré sú ďaleko za horizontom morálnej spoločnosti, hoci sú jej verným odrazom.

Réžia: Dominik György

Scenár: Dominik György

Kamera: Lubomír Ballek

Účinkujú: Filip Kaňkovský, Lída Jakubův, Jan Večeřa, Heřman Tajovský, Michael Goldschmid, Johanka Suchá, Kryštof Dvořáček, Čeněk Vaculík, Viktor Kuzník, Irena Erbenová, Hana Járošová, Petr Holeček, Ján Novotný

Strih: Dominik György

Zvuk: Petri Kärkkäinen

Produkcia: Lukáš Dávid Vízner, Natália Pavlove

Workshop Federica Cesca v spolupráci s ASK

Ako vytvoriť svetelný design scény? Ako správne zachytiť podstatné emócie? Ako pracovať s pohybom kamery? Kameramansko-osvetlovačšský workshop, v spolupráci s prezidentom ASK Lukášom Terénom a naším hosťom, Netflix kameramanom Federicom Cescom bude interaktívne pracovať s návštevníkmi na tvorbe svetelných riešení v priestoroch parku na Svoradovej ulici. Môžete sa tešiť na odborný výklad a okamžité praktické využitia. Dostanete sa do úlohy kamerového a osvetľovačšského štábu, kde budete spolu s Hlavným kameramanom pracovať na tvorbe svetelného konceptu a tvorby záberu, workshop trvá 13:30 do 19:30.

Tešíme sa na vás!
Organizačný tím festivalu Áčko 2019

Kotleba – Inscenované čítanie

Inscenované čítanie pasáží z knihy Kotleba od slovenského novinára Daniela Vraždu v podaní štvorice mladých hercov, študentov VŠMU. Príbeh zachytáva dôležité udalosti v živote predsedu kontroverznej politickej strany ĽSNS Mariana Kotlebu a mapuje základné premeny radikálnych pravicových politických prúdov na Slovensku. Súčasťou programu je diskusia po predstavení, ktorej hlavnou témou je práca s informáciami, fenomén hoaxu a mediálna manipulácia.

Performeri: Michal Spielmann, Kristína Kanátová, Bronislava Kováčiková, Peter Ondrejička, Ján Janča

Koncept: Ľubo Bukový

Organizátor

Podujatie finančne podporil

VŠMU v Bratislave sa podieľa na podujatiach s prispením dotácie na projekt Zvyšovanie atraktivity a konkurencieschopnosti VŠMU v medzinárodnom kontexte, ktorý bol podporený MŠVVaŠ SR vo výzve z roku 2016 na podporu projektov zameraných na zvyšovanie kvality vysokoškolského vzdelávania prostredníctvom internacionalizácie.