Masterclassy

Vladimír Martinka

hudobný skladateľ

Vyštudoval klasickú hru na klavír (R.Buchbinder, M.Levin), komornú hudbu, dirigovanie a kompozíciu na školách: Konzervatórium v Žiline, Musik-Akademie Basel, North Carolina School of the Arts, Boston Conservatory, Filmakademie Baden-Württemberg.

Do roku 2003 absolvoval mnoho sólových a komorných koncertov, sútaží a nahrávok v europe, severnej amerike a ázii. V roku 1999 založil a viedol dva ročníku festivalu „Letné koncerty komornej hudby“ v Žiline.

Od roku 2004 je činný aj v oblasti filmovej hudby. Zložil hudbu do mnohých krátkych filmov počas štúdia na nemeckej Filmakademie Baden-Württemberg. Na slovenských filmoch spolupracoval prevážne s režisérkou Mariana Čengel-Solčanská – Láska na Vlásku, Únos, Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Sviňa, Miluj ma alebo odíď, Obhliadka. Dalšie tituly – Cesta do Nemožna, Rozhovor s Nepriateľom, Musées secrets, Ženy môjho muža, Posledná maringotka a iné.

Ako orchestrátor a dirigent spolupracoval na projektoch:  Battlefield 1, Battlefield 5, Captain Sabertooth and the magic diamond, Tsunami, The Quake, Amundsen, The Last Vermeer, Delirium, The Limehouse Golem, The King’s Choice, The Congo Murders, Blood Father, Magnus, The Purge, Terminus, Infini, The Lion Women a iné.

Mano Khalil

filmový režisér

Mano Khalil sa narodil v roku 1964 v sýrskom Kurdistane. V rokoch 1981-1986 študoval históriu a právo na Damaskej univerzite v Sýrii. V rokoch1987-1994 študoval filmovú réžiu v bývalom Československu (Vysoká škola múzických umení – filmová a televízna fakulta). V rokoch 1990-1995 pracoval ako nezávislý filmový režisér v Československu a neskôr v Slovenskej televízii. Od roku 1996 žije vo Švajčiarsku a pracuje ako nezávislý filmový režisér a producent.

Introduction Mano Khalil

by Stanislav Párnický